Лидерът на ГЕРБ поясни, че партията му е извън Народното събрание в момента, тъй като там "има хора, които пряко застрашават живота и здравето".

Той уточни, че Сидеров такива цинизми му говори от един метър разстояние, че "майката" е най-мекото". По думите на Борисов лидерът на "Атака" съзнателно имал подобно поведение - по този начин провокирал да бъде набит и да се превърне в жертва.

"Всички наши колеги са свидетели как те искаха да набият Десислава Атанасова", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта пред БНТ, че в момента, в който бъде поискан имунитетът на Волен Сидеров или бъде гарантиран редът и спокойствието, ГЕРБ ще се върнат в пленарна зала и ще поискат вот на недоверие.

Борисов се оплака от "хората на Сидеров от телевизия Алфа", които дни наред стоели пред дома му "под немия поглед на властта".

„Комшиите не могат да спят, да отидат на работа. От една страна парламентът блокиран, от другата страна – дома ми блокиран. Къде да ходя?”, каза още той.

„Този човек, както виждате с наглостта си, отишъл под балконите на Валери Симеонов отдолу да подвиква и отива след това да се оплаква, че бил нападан”, посочи още Борисов, коментирайки сблъсъка между "Атака" и журналисти от СКАТ в петък.

За БСП и ДПС, Борисов каза: „Те седят и гледат като малки деца майка си, защото зависят от този човек”.

"Те знаят, че ще има нови избори..."

Според него управляващите знаят, че ще има предсрочни избори, и въпросът бил колко още време могат да си купят.

„Ще се борим парламентарно, докато не падне този парламент и не се направят предсрочни избори”, закани се бившият премиер.

Той поясни, че още днес в партията му ще обсъдят идеята за бъдещ вот на недоверие към кабинета. Борисов добави, че хората на улицата всеки ден гласуват вот на недоверие към правителството.

Септември трябва да се направят избори, за да могат хората да се приберат от улицата. ГЕРБ иска незабавно оставка, отсече Борисов.

Борисов отказа да коментира вчерашното изявление на президента Росен Плевнелиев, който също обяви, че единственият изхох от ситуацията в страната, са нови избори.

Цветан Василев  и Иван Костов в задруга за дясното

Това обяви лидерът на ГЕРБ като добави, че бившият ръководител на ДСБ Иван Костов е подпомаган от банкера.

По думите на Борисов Костов дирижира „своите десни, които си мисли, че със своите 3% ще направи 33%”.

Бившият премиер изказа мнение, че Костов е довел на власт БСП и ДПС и сега прави десния проект с банкера. По думите му връзката между Иван Костов и Цветан Василев е приятелска и е от много години наред.

Попитан дали Цветелина Бориславова ще прави партия, Борисов отговори, че няма представа, тъй като от 6-7 години не живее с нея.