Дипломати бяха отзовани от над 20 държави, начело със САЩ и Великобритания, в това число 14 членки на Европейския съюз.

Сидеров похвали Борисов и разкри, че двамата са имали телефонен разговор по въпроса за ескалацията на напрежението с Москва и за това как трябва да се държим и ние на фона на натиска отвън.

На въпроса дали лидерът на ПГ на Обединените патриоти му е дал съвета да удържим на натиска и да не отзоваваме руски дипломати, лидерът на "Атака" отрече, като поясни, че дори не се е наложило. Самият Борисов е убеден, че не трябва в момента да има резки движения, отговори Сидеров на Канал 3.

Волен Сидеров поиска още бързо събиране на Коалиционния съвет на ГЕРБ с ОП, за да си изяснят общата позиция по темата. Лидерът на Атака уточни, че мнението, което изразява е негово лично, докато коалиционния съвет не се събере. 

Много е важно разни хора от неговия екип да не нарушават премерената политика, изтъкна още Волен Сидеров, визирайки външната министърка Екатерина Захариева.

Националистът е категоричен, че обвиненията срещу Русия са съшити с бели конци и нямаше така да избухнат, ако не беше убедителната победа на руския президент Владимир Путин.

Припомняме, че по-рано днес Кристиан Вигенин от БСП поиска Борисов да дойде в НС, за да информира депутатите за дипломатическата война. „Притеснени сме от развиващата се дипломатическа криза. Можем да я наречем дипломатическа война, която наподобява периода на Студената война. Настояваме Борисов да дойде в НС и да ни информира за ситуацията“, каза Вигенин.

Той изрази неудоволетворение от непоследователната позиция на българското правителство. 

АНКЕТА: Трябва ли България да експулсира руски дипломати? >>