Това заяви на пресконференция днес министърът-председателят Бойко Борисов по повод на изнесените в последните дни данни за подслушани разговори между министри и висши длъжностни лица в държавата, цитиран от БТА.

"Когато дойде сигнал за корупция, единият вариант е да прикрием човека, срещу когото е информацията, а другият вариант е прокурорът да прецени дали да повдигне обвинение", посочи Борисов. Той каза, че в този случай прокурорът е господар на производството (досъдебното), а премиерът няма как да подслушва разговори.
„Когато дойде сигнал, аз го разпределям – или на ДАНС, или на МВР, или директно говоря с главния прокурор с молба – незабавно да образува тази проверка”, уточни премиерът, цитиран от "Фокус".

Министър-председателят заяви, че не приема варианта да прикрива сигнали и че срещу всеки, за когото е получен сигнал за корупция, се предприемат действия. Борисов посочи още, че ако е казал, че всеки може да бъде подслушван, то това се отнася само до длъжностни лица, а не за обикновените граждани. Премиерът уточни, че става дума за "длъжностни лица, които, ако има сигнал за тях, трябва да бъде проверен".
"Иначе означава да им сложа чадърчета на всички, както във всички 20 години досега. Не съм, не го, и няма да го направя никога. В каквото искат да ни обвиняват. Без съдийско разрешение и прокурорска заповед, абсолютно по никого не се работи”, допълни Борисов

Спорът между вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов е започнал, защото министърът на финансите е поискал да определи по-малък бюджет за МВР и в този случай премиерът е взел страната на Цветанов, каза още Борисов. В други случаи той е подкрепял Дянков, стана ясно още от думите му.