„Ще изкарам един мандат, още половината от другия и тогава ще се кандидатирам”, добави премиерът, цитиран от "Фокус".
Неотдавна той заяви, че вероятността да се включи в битката тази есен е 0, 001%, въпреки че малко преди това вицепремиерът Цветан Цветанов заяви, че именно Борисов е един от тримата спрягани в партията.

Днес премиерът допълни, че кандидатурата на ГЕРБ за изборите за държавен глава през тази година ще бъде издигната през септември. Вотът най-вероятно ще бъде на 23 октомври и това със сигурност ще е последната обявила кандидата си партия.

БСП заяви, че ще издигне своя кандидат след конгреса си през юли, а Синята коалиция провежда тази неделя вътрешни избори, които да определят един от двамата кандидати - на СДС и ДСБ - Румен Христов и Светослав Малинов.

Меглена Кунева също вече обяви кандидатурата си като независима.
В изборите ще участва и лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
Само ДПС още не са заявили дали ще издигнат собствен кандидат, но вече анонсираха, че това е възможно.

Бойко Борисов бе днес в Александровска болница, където връчи символично парични чекове на директорите на седем болници в размер на 65 млн. лв.

От проучванията
По-рано днес беше представено социологическо изследване на "Алфа Рисърч", според което рейтингът на премиера спада с 5%, а неодобрението за правителството расте.
Лансирането на Бойко Борисов за президент създава противоречиви настроения в обществото, показват резултатите. 28% от българите искат той да бъде новият държавен глава, 66% смятат, че трябва да остане на поста министър-председател.
33% от хората виждат в кандидатурата на Борисов по-високи отговорности, 60%  обаче са категорични, че това ще бъде бягство от отговорност.