„Това, което съм предложил на премиера и той се съгласи, като каза, че е изключително добра инициатива, е да започнем да правим изнесени заседания на Министерски съвет в областните градове“, съобщи на предизборна проява в Силистренско вътрешният министър, предаде БТА.

Той уточни, че е направил предложението пред Бойко Борисов след предизборните си обколки в страната, където на място се е запознавал с много регионални проблеми.
„Има малки общини, които не познават дори министрите. Те не знаят как могат да се управляват еврофондовете, нямат администратитевен капацитет. Затова моето предложение е – заседание на Министерски съвет до обяд по дневния ред, а следобяд – среща на министрите с кметове на всички общини от областта“, обясни Цветанов, цитиран от местния информационен сайт "Паралел 44".

Според него по този начин ще има комуникация между министрите и местната власт, като всички кметове ще могат на място да поставят важните за региона проблеми, а правителството ще представя основните приоритети в държавната политика за развитието на регионите.

„Не копираме никакъв модел с изнесените заседания, просто искаме да решаваме проблемите на гражданите, тъй като те са работодателите на всички онези, които се явяват на избори“, посочи Цветанов, визирайки подобните изнесени заседания на кабинета „Сакскобургготски“.

По-рано днес от публикуваната стенограма на последното заседание на кабинета стана ясно какви са темите, които най-много са вълнували премиера Борисов. Това са летището в Стара Загора, което той определя като "след бомбардировки в Югославия", българските изложби в "Лувъра" и френското кино.