Вчера изненадващо бе сменено ръководството на службата - шестима души, начело с началника Ваньо Стоевски, бяха пенсионирани.

Пуснете една социология за София взимат ли софийските катаджии подкупи и, ако не е 80% поне, тогава ми задайте този въпрос, обясни по-рано в отговор за смените в КАТ-София премиерът Бойко Борисов.

Богдан Милчев има 17 години стаж в системата. Той обеща до няколко месеца коренна промяна в поведението на подчинените си на пътя.
Пред журналисти Милчев обясни още, че ще се подобри обслужването на гражданите, както и сградния фонд на столичния КАТ. Освен това щял да се подобри и микроклиматът в структурата.
Новото ръководство ще заложи на увеличаване на събираемостта от издадени фишове актове и глоби.

Директорът на столичната полиция Валери Йорданов обеща, че ще бъдат избягвани натрупаните недобри практики през последните 15 години в КАТ.
"Една от причините до вчера КАТ да е с друг ръководен екип, е неколкогодишен конфликт в концепцията за управление.
След като били констатирани няколко нарушения на ръководството и били наложени санкции, грешките продължавали да бъдат допускани", посочи още Йорданов, цитиран от БТА.
Той не изключва и други промени, ако в близко бъдеще няма подобрение, предаде БГНЕС.

Конфликт от рода на детското предаване "Кой е по-по-най" между директор и зам. - директор в столичния КАТ е заварил още преди около две години директорът на СДВР.
Двамата са имали различни възгледи и създали групички подчинени около тях.

Работна група уточнява мястото и възможностите за преместване на КАТ – София в нова сграда на европейско ниво. А до края на месеца ще бъдат избрани и назначени и заместниците на новия директор на столичния КАТ.

По-рано Йорданов обясни, че в КАТ има проблеми, които са натрупвани много назад в годините и са наслагвани във времето. Затова предложението ни е за човек, който в момента не работи в КАТ, каза той.

Уволненията в КАТ-София са заради констатирани слабости в управлението и занижен управленски контрол, обясни на пресконференция пък министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Предложението за пенсиониране е дошло от Валери Йорданов.
През последните две години имало много сигнали срещу КАТ-София. "По тях са извършени проверки и са наложени дисциплинарни наказания. Това се запазва като една системност в поведението на служителите и показва, че има занижен управленски контрол", коментира Цветанов.

Затова Валери Йорданов направи предложение тези служители да бъдат пенсионирани и да може да се създаде екип, който да контролира този процес и да не се създава усещането в хората, че катаджиите са корумпирани, допълни министърът, допълни министърът.
Той подчерта, че акцентира върху подобряване на дейността на всички структури на МВР и там, където има слабости и занижен контрол, се предприемат кадрови промени.

Последна актуализация в 16,30 ч.