Бившият премиер претърпя спешна операция днес на коляното поради скъсан менискус с дислокация. Оперативната интервенция е извършена от завеждащия клиниката по артроскопска травматология в болница „Софиямед“ доц. д-р Антони Георгиев и е продължила 1,10 часа, съобщиха от здравното заведение.

Предстои специалистите от болница „Софиямед“ да назначат индивидуална програма за рехабилитация, включваща предимно кинезитерапевтични занимания.

От болницата уточниха, че при подобен тип интервенции, при които менискусът не се отстранява, а се запазва чрез зашиване, възстановяването до нормални, включително и спортни натоварвания е от 3 до 4 месеца.

"Операцията премина без някакви трудности или усложнения. Пациентът се чувства добре",
каза д-р Георгиев, цитиран от Фокус.

По думите му - Борисов ще остане в хирургията еднодневно, като е възможно до няколко часа да бъде изписан.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е пробвал да се лекува с инжекции, но това не помогнало, съобщи сайтът на в."24 часа".

Д-р Георгиев оперира Борисов за втори път. Първият път беше преди парламентарните избори през 2009 г., които ГЕРБ спечели.

Борисов игра футбол след митинга на ГЕРБ в Пловдив

Отборите на Витоша (Бистрица) и Локомотив (Пловдив) завършиха при резултат 1:0 в среща-реванш от 1/8-финалите в турнира за Купата на България на 16 ноември, съобщи Булфото.

В 64-ата минута на терена се появи екс премиерът Бойко Борисов. 54-годишният Борисов вече има 2 официални мача в родния професионален футбол в "Б" група. В събота, въпреки болките в коляното, Борисов записа дебют и за Купата на страната.