По молба на Панов, на 19 май, петък, от 8.30 часа, двамата ще разговарят в сградата на Министерския съвет на бул. "Дондуков 1".

"Двамата ще обсъдят взаимодействието между трите власти с оглед на последните събития в съдебната система, както и евентуални законодателни и конституционни промени, свързани с функционирането на Република България като правова държава", се казва в съобщението от пресцентъра на ВКС.

Преди два дни Панов призова президента да упражни правомощията си и да инициира създаване на специална комисия, която да направи проверка по ЦУМ-гейт. Вчера обаче Румен Радев изрази чрез медиите недоумение от това, че председателят на ВКС очаква точно от него да направи това, при положение, че президентът не е следовател и разследващ орган.

Междувременно прокуратурата излезе с позиция, в която обвини Лозан Панов, че прави внушения срещу нея за влияние и корупция. Това стана, след като той призова държавния глава да се намеси, за да бъдат изчистени съмненията около срещата на Сотир Цацаров със собственика на "Овергаз" и издател на вестник "Сега" Сашо Дончев и бизнесмена от БСП Георги Гергов в офиса му в ЦУМ.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За призива на Лозан Панов към президента Радев