Получих сигнали от наши сънародници за опашки пред консулската служба на посолството ни в Лондон. Незабавно предприехме мерки - по разпореждане на вицепремиера Екатерина Захариева в консулската ни служба в Лондон ще бъдат командировани допълнително служители от МВнР в София, за да се осигури по-бързото обслужване на нашите граждани в Обединеното кралство.

Това споделя премиерът Борисов във Фейсбук.

Същевременно други служители от състава на посолството ни бяха пренасочени по спешност в консулската служба, за да подпомогнат работата на консулите и техническите лица.
Свързах се и с посланика на България в Обединеното кралство Константин Димитров, който вече трябва да е разговарял с българите на опашката, пише още Борисов.

От МВнР официално съобщиха междувременно, че от София в Лондон ще бъдат командировани допълнително служители.

Разпространените снимки на чакащи пред посолството български граждани илюстрират изключително високото натоварване на консулската служба през летния сезон, се казва в изявление на Външно министерство.

Посланик Константин Димитров разговаря с гражданите и ги успокои, като обясни мерките, които МВнР и посолството ще предприемат за ускоряване на обслужването, включително увеличаването на състава на Консулската служба, се изтъква в съобщението.

Какви услуги предоставя консулството ни в Лондон >>