„Намерил съм му цаката” – така премиера Бойко Борисов обясни намерения баланс между „хладилника” и „магистралите”.

По думите му, ефективната борба със сивия сектор е довела до това да има 100 млн. за пътища и 100 млн. за пенсии. Очакванията са в бюджета да влязат „поне милиард и 6-700”.

Такъв подем в строителството, в инфраструктурата, те (героите на социалистическия труд - б.р) са строили 35 години, ние – в последните 7: Погледнете какви мостове, какви тунели, какви насипи, стотици кубически метра, огромни...”, заяви Борисов.

Кметове, дронове и табелки

Доста кметове са действали... Не искам да съм човекът, който ги обвинява в престъпление”, коментира Бойко Борисов във връзка с разследванията за кметове, живеещи в разкош.

По отношение на градоначалниците на Хасково и Пазарджик, той посочи: „С една дума – аз съм против независимите кметове, защото политическите партии с помощта на общинските съветници трябва да носят отговорност за това, което се прави”.

А ако „негов” кмет се окаже в полезрението на дрона: „Ще го отстраним веднага, кметът на Ботевград няма да бъде кандидат на ГЕРБ, не бих застанал зад кметовете на Пазарджик и Хасково”.

КТБ: Цесии и нахалство

Борисов посочи кой, според него, е виновен за случилото се с КТБ: „Тогавашният премиер Орешарски, Чобанов. Ние за 4 години не допуснахме в най-тежката финансова криза в света да падне една банка. Кризата мина, падна четвъртата по големина банка”.

Той подчерта, че „баровците” с преференциални условия по депозитите са ощетили държавата, като са си предоговорили условията по депозитите с квесторите в КТБ.

Той подчерта, че при нов проблем с голяма банка държавата ще трябва да даде парите от джоба си.

По думите му е необяснимо „нахалството” на гуверньора на БНБ Иван Искров да е още на поста си след видеото с Цветан Василев.

Какво толкова става в Румъния?

Според Борисов у нас големи са очакванията за успеха на съдебната реформа и за работата на новия главен съдебен инспектор.

ВСС трябва незабавно да се развали, той е изгубил тотално своята легитимност”, подчерта той.

Тук доста политици влязоха в затвора или по-точно са осъдени (...) Трябва да ви кажа, че България вече е по-добре от Румъния”, заяви Борисов.

АНКЕТА: Имате ли доверие в премиера Борисов?