Президентът (2002-2012 г.)  заяви тази сутрин пред Нова тв, че очаква убедително представяне и вероятно две или три евродепутатски места, което ще покаже перспективността на АБВ. Имало яснота за лицата в листата, но засега остават в тайна.

Ние сме готови да участваме и на парламентарни избори, ако са две в едно. Имаме координатори в почти всички общини”, каза още Първанов.

Първанов отново каза, че има "една медийна група, която разпъва чадър над лидера на БСП”. Той нарече „омагьосан кръг” предложението за шеф на ДАНС и последвалата медийна подкрепа за Станишев от кръга "Пеевски". 

На практика беше подменен вотът, хората гласуваха за едно, а получиха друго. Единият е взел решението през лятото, другият взема решенията сега”, заяви Първанов.

По думите му в БСП няма никаква чуваемост, а само монолог.

Той разказа как членовете на настоящото правителство били прочетени от списък по време на националния съвет на БСП. Когато започнала дискусията, Станишев я прекъснал с остра реакция. 

Не бих казал, че има война в БСП”, заяви още Първанов. Според него обаче с основание от левицата смятат, че АБВ ще дръпне електорат, който им е необходим.

Първанов подчерта, че няма амбиции за ръководството на БСП, а иска тя да се промени. На въпрос защо не се оттегли от партията, той отговори: 

Да се оттеглят онези, които не са си изпълнили обещанията”. 

"Това е пълна спекулация. Държавата се управлява от правителството на Пламен Орешарски, което се контролира от парламента", отвърна лаконично Станишев.

Съд заради твърденията за скандални записи

Георги Първанов обяви, че ще съди вестника, който твърди, че има запис на негов разговор с Бойко Борисов в дома му в Банкя за евролистата.

Още вчера от АБВ категорично отрекоха твърденията на в. "Галерия", че е имало срещи на лидера на ГЕРБ с Първанов и Румен Петков и имат аудиозаписи

"Не съм бил никога в Банкя, не знам къде е къщата на Борисов и среща между нас не е имало. Ще съдя редакцията и всеки, който твърди такова нещо. От години не съм срещал Борисов, може би от времето, когато беше премиер и срещите ни са били официални”, заяви Първанов.