Това пише днес германският всекидневник "Билд", цитиран от Ройтерс и БТА.

Според източници от следствието 27-годишният Лубиц е потърсил медицинска помощ заради проблеми със зрението. Той не скрил от лекарите, че работи като пилот, нито че работодателят му е "Джърмануингс", но умишлено скрил факта, че все още работи.

Според документи, с които следователите разполагат, Лубиц е казал, че е претърпял автомобилна катастрофа в края на 2014 г., след която имал проблеми със зрението.

Следователите все още се опитват да установят кое е накарало Лубиц да поеме контрола на самолета, да се заключи в кабината и да не пусне командира на полета и очевидно да разбие самолета в планината.

Според медицинската документация Лубиц е декларирал, че взима медикаменти за лечение на депресия и пристъпи на тревожност и паника, пише "Билд" и уточнява, че става дума за антидепресант и успокоителното Лоразепам.

Авиокомпанията "Джърмануингс" съобщи вчера, че когато Лубиц възобновил обучението си като пилот през 2009 г, предоставил на авиаторското училище медицински документи, показващи, че в миналото е боледувал от остра депресия. 

Вчера изпълнителният директор на германската авиокомпания "Луфтханза" заяви, че ще мине дълго време, преди да бъдат установени събитията, довели до разбиването на самолета.

"Научаваме по нещо всеки ден за причините за инцидента. Ще трябва доста време за всички нас, за да разберем какво се е случило", каза заяви Карстен Шпор близо до мястото на катастрофата.

Той отказа да говори по въпроса какво е знаела "Луфтханза" за психичното здраве на Андреас Лубиц.

Разследващите са открили мобилни телефони сред отломките от катастрофата, но досега те не са донесли никакви улики относно случилото се преди катастрофата, предаде междувременно Асошиейтед прес. Подполковник Жан-Марк Меникини от френската жандармерия заяви, че телефоните, които са намерени, още не са изследвани изцяло.

Вера френското списание "Пари мач" и германският таблоид "Билд" твърдят, че са видели видеозапис с мобилен телефон от финалните моменти на полета. Властите казаха, че разследващите не разполагат с такъв клип.