Има нужда от нова националистическа партия, защото в този сегмент в политическото пространство вече има вакуум, коментира пред БТА Кирил Гумнеров.

Бивши координатори на партията на Волен Сидеров по места му се обадили да се направи нов патриотичен проект, който обединява отцепилите се.
Гумнеров уточни, че става дума за 17-18 души.
"Идеята е още в суров вид, предстоят ни срещи с тях през следващите седмици", обясни той.

Според него вариантът да се създаде нова структура е много добър и с течение на времето е обречен на успех, тъй като все още няма оформена алтернатива на "Атака". Гумнеров е категоричен, че такава формация трябва да се появи, независимо дали ще тръгне от напусналите групата депутати или от координаторите по места.

"Проектът е сериозен и ще отнеме повече време, така че не бихме могли да участваме в предстоящите избори наесен, защото не може да се подготвят нещата в толкова кратки срокове", уточни депутатът, който сега е независим.

Ако се направи нова формация, това ще е четвъртата партия на отцепници от "Атака". Преди два месеца бившият зам.-председател на "Атака" Антон Сираков учреди "Нова сила", в края на май Павел Чернев (също бивш заместник на Сидеров) създаде Партия на хората от народа, а кумът на Сидеров - собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов, оглави Национален фронт за спасение на България, припомня в. "Дневник".

Преди да създадат новата си партия обаче, отцепниците искат да докажат твърденията си, че Волен Сидеров ги е принудил да подпишат договори за поръчителство за 150 000 евро в полза на фирми, регистрирани на Сейшелите, както и да се уверят, че не са финансово ощетени.
В съобщение до медиите те информират, че "по последните им данни вероятните собственици на офшорките на Сейшелските острови, към които част от настоящите депутати на "Атака" са поръчители, са Христо Косев Христов и Камен Тодоров Петров.

Петров бил портиер на централата на партия "Атака" и вуйчо на съпругата на Волен Сидеров - Капка. Според съобщението, той е "собственик на 3 офшорни фирми - "Фрийланд холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутсорсинг фасилити", всяка от които с уставен капитал от по 100 000 долара, или общо 300 000 долара".

По информация на тримата депутати Христо Христов пък е собственик на две офшорни компании "Сангрия" и "Галатея Трейд Груп", е починал преди около година, но бил изявен привърженик на "Атака".

Гумнеров, Николов и Пейчев питат Сидеров - познава ли портиера на партийната централа, как той се е оказал "вероятен собственик" на три офшорни фирми, как се казва портиерът и дали е вуйчо на Капка Сидерова, откъде притежава 300 000 лева и това пари от държавната субсидия на "Атака" ли са.