В 16.35 часа е получен сигнал на тел. 112 за взрив и последвал пожар в склада. Незабавно на място са изпратени пожарни екипи.

Ситуацията е овладяна, каза за „Фокус” комисар Алекси Алексиев, директор на ОД на МВР – Стара Загора.
"Полуготова продукция от нитроцелулоза е избухнала, докато е изсушавана в склад в завода, в резултат на което складът се е съборил", обясни той.

По първоначални данни те са самозапалване на полуготова продукция от нитроцелулоза, уточниха официално и от пресцентъра на МВР. Материалът е бил в процес на сушене. В резултат на взрива складът се е съборил и се е запалила тревната площ около постройката.
Взривът е нанесъл материални щети.

Огнището на пожара вече е изгасено, въпреки това през нощта на място ще останат дежурни пожарни екипи.

Няма опасност за населението, но като превантивна мярка е изпратена мобилна лаборатория на пожарната, която е замерила чистотата на въздуха в района. Не са отчетени завишени концентрации на вредни емисии, увериха от МВР.

Миналия октомври 38-годишна жена пострада тежко след взрив в завода за изработване на пиротехнически изделия на "Арсенал" в Мъглиж.
Преди това 53-годишната Велинка Димитрова почина в болница, след като 20 дни по-рано бе тежко ранена при взрив отново в мъглижкия филиал.

Силна експлозия избухна на 5 юни тази година в склад за обезвреждане на боеприпаси на "Берета трейдинг", който се намира между пътен възел Петолъчката и стралджанското село Лозенец. Първоначалният взрив бе последван от вторични по-малки експлозии. 18 души пострадаха, а трима загинаха.