Днес, на Андреевден, той трябваше да празнува имен ден.

Пред театъра се е изви огромна опашка, предаде БНР. Повечето хора отбелязаха не само таланта му да въодушевява публиката, но и добротата му и хубавото чувство за хумор. Театралният режисьор проф. Здравко Митков каза, че Андрей Баташов е един от малкото хора, които съчетават голям талант и силен характер.
От своите колеги актьори Баташов беше изпратен с аплодисменти и песни на Владимир Висоцки. Сред дошлите бяха Стефан Данаилов, Мартина Вачкова, Чочо Попйорданов, Аня Пенчева и др. Пред белия ковчег се поклониха и студентите му от класа му в НАТФИЗ. Песните на Владимир Висоцки звучаха през цялото време.

На поклонението присъстваше министърът на културата Вежди Рашидов.
„Тъжно е, че започнахме да изпращаме талантливи и млади хора. Млад и много талантлив човек си отива", каза Рашидов, цитиран от КРОСС.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева пък каза: „Искам да го запомня с усмивката му, с аристократичното му присъствие и като символ на съвременния български театър".

Депутатът от Коалиция за България Румен Петков първи дойде пред Народния театър и изпревари колегите си от парламента.
"Отиде си един много светъл, лъчезарен и истински човек", каза бившият вътрешен министър.
За известно време Баташов беше депутат от НДСВ в миналия парламент.

Днес парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на Андрей Баташов. България се разделя с един от най-обаятелните си актьори, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

45-годишният Андрей Баташов почина вчера след 23-дневно лечение в болница "Токуда" и ВМА. Той бе подготвян за чернодробна трансплантация, но състоянието му рязко се влоши и лекарите не успяха да го спасят, след като се оказа, че страда от цироза, сепсис и ку-треска.

След опелото в църквата "Свети Седмочисленици" актьорът бе погребан в Централните софийски гробища в Алеята на артистите.