На този етап от лечебното заведение отказват информация каква е причината, тъй като роднините на актьора не желаят да се разгласява информация, съобщиха Дарик радио и агенция "Фокус".

Преди няколко дни Андрей Баташов е помолил представление в Театър 199, в което играе, да бъде отменено, защото не се е чувствал добре. По непотвърдена  информация той е прекарал тежка пневмония.

Малко по-късно до медиите беше разпространено изявление на близките. В него се казва: От събота, 6 ноември, Андрей Баташов е приет за лечение в "Токуда Болница". Той е в тежко състояние и е под интензивно наблюдение. Ние благодарим за загрижеността и многобройните обаждания с пожелания за оздравяване. Всички роднини, приятели и близки се надяваме за скорошното възстановяване. Като декларираме пълно доверие на медицинския екип под ръководството на д-р Симеонов, молим да се въздържате от публикации на информация, която не произтича от нас – най-близките му. Още веднъж благодарим за разбирането и настояваме да не бъде безпокоен медицинският екип, който съгласно политиката на "Токуда Болница", няма да предостави информация, нито достъп до пациента".

Преди два дни съпругата на колегата му Христо Мутафчиев, който получи тежък инсулт на 26 октомври, съобщи, че той вече се възстановява и може да разговаря. Председателят на Съюза на артистите засега остава в болница "Свети Иван Рилски" за рехабилитация, но вече мечтаел да се върне на сцената.
Мутафчиев беше спасен от лекарите, след като премиерът Бойко Борисов изпрати правителствения самолет да го докара от Бургас, където той снимаше филм, когато получи инсулта.