"Според материалите по делото поставянето на свински опашки е било по взаимно съгласие. И няма как да бъде по друг начин, той е бил изключително силен човек. Няма видими белези на борба. От протокола за разпит съм видял нейната интерпретация по случая, но следствието ще установи каква е истината”, заяви още пред Нова телевизия защитникът на Мейзер Росен Желязков.

На въпрос дали са верни твърденията, че това се е случило при груба сексуална игра, той отговори, че това категорично не е вярно, имало дори съдебно-медицинска експертиза, която установила това.

Междувременно и другият адвокат на Мейзер - Олег Атанасов, заяви пред bTV, че Димов не е бил вързан по време на любовна игра, а за да докаже, че може да се освободи и да скъса свинската опашка. Според нейните показания го била вързала по негов настояване.

По неофициална информация на "24 часа" от разследващите 40-годишният Димов лежал мъртъв на маса за масаж, която била опръскана с кръв. Вероятно кръвта е от нож, с който Мейзер е искала да среже примката.

Бившата „Мисис България”, чието истинско име е Анита Желева, вчера беше оставена за постоянно в ареста, след като към първото обвинение към нея - за убийство по непредпазливост, беше прибавено и второ - че е предложила подкуп от 30 000 евро на полицай.

Днес адвокат Желязков заяви, че е разбрал за това едва вчера и не знае, че към делото е приложен запис на разговора със служителя на МВР.

"Нашият клиент е американски гражданин. Тя каза, че такова нещо няма, единствено, е имала мотив цялото нещо да се потули, защото медиите са били агресивни по отношение на нейното поведение непосредствено след деянието. Никъде не е доказано, че тя разполага с тази средства. Няма други свидетели, освен заинтересовани лица", добави Желязков.

По повод оставянето й в ареста, адвокатът заяви още, че е шокиращо, че мярката домашен арест не може да се изпълнява от полицията.

"Това означава, че няма гривни, които да следят дали тя излиза от дома си. Какво значи това? Има си технически средства за тази мярка на арестантите
”, заяви Желязков.