В тях се чува как Бойко Борисов казва на Ваньо Танов да върне на работа отстранен служител на митницата на летище София.

"Страшното в записите на Танов е това, че те приповдигат завесата за това как се управлява България и огромната разлика между заявените принципи за прозрачност и за почтеност и за това, което се върши зад кулисите", коментира още лидерът на БСП, цитиран от "Фокус".
Според него обществото не може да живее нормално в такава ситуация на постоянни скандали, генерирани от самите управляващи, нито тяхната арогантност.

„Прокуратурата трябва да провери има ли престъпление и нарушение на принципи на управлението. Докато не се дадат тези отговори за никакво доверие не може да става на въпрос”, посочи Станишев, като потвърди позицията на социалистите, че единиственият изход е оставка на правителството.

Съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Мартин Димитров пък изрази надежда премиерът да успее да отговори убедително на поставените въпроси, иначе те ще го преследват всеки ден.
"От самото начало съдържателно никой не можа да докаже, че тези записи са манипулирани", каза лидерът на СДС, който изтъкна, че презаписването не означава фалшификация.
"От Синята коалиция съветвахме министър Цветанов да не отива към това масово подслушване, защото виждате как се обръща срещу него", отбеляза още Димитров.

"За ГЕРБ няма никаква изненада, че продължават да се изнасят компромати в определени, доста услужливи медии", коментира на свой ред пред журналисти депутатът от ГЕРБ Анастас Анастасов, предаде БТА.
"За мен предизборната кампания започна, но с компромати, а не с идеи", добави той и изтъкна, че като бивш съдия, работил 17 години в системата, вярва на българските институции.
"Каквито и резултати да има, те ще бъдат показани на медиите и на българската общественост", добави депутатът.

От пресцентъра на "Атака" съобщиха, че лидерът на партията Волен Сидеров няма да коментира "компромати и интриги на вестник "Галерия" и Алексей Петров".