Майката на младия мъж твърди, че униформените стояли и гледали без да се намесят как роми го убиват.

"Моите съболезнования към майката, близките и родителите, нека все пак да не отиваме в нещо, което не е установено. Поне от първоначалните данни, които са постъпили в дежурната част, полицията е действала според указанията и е направила това, което е можело да се направи на съответното място", обясни Цветанов в кулоарите на парламента, цитиран от БНР и БТА.

"Момчето е могло да бъде спасено, ако по-бързо е била пристигнала линейка и информация е била подадена", добави министърът.
Той обаче уточни, че ще се въздържи от по-категорична преценка по случая, докато не приключи окончателно проверката, назначена от директора на СДВР Валери Йорданов. Резултатите от нея ще са ясни в понеделник.

По думите на Цветанов са иззети веществени доказателства, свързани със смъртта на младежа, прави се и сравнителен ДНК анализ.
"Имаше прободна рана и човекът, който я е направил, беше задържан (30-годишният ром Тр. Б. - бел. ред.), но аутопсията установи, че смъртта е настъпила не от нея, а от мозъчно-черепна травма", каза още вътрешният министър.

Вчера около 400 души се събраха пред парламента по инициатива на близките и роднините на Борислав Райнов, за да искат справедливост и възмездие за виновните. Майката заяви, че разполага с имената на полицаите, които според нея не са се намесили навреме. Тя настоява те да бъдат наказани.

Вижте снимки от протеста