Ранени са няколко от хората на борда, съобщи палестинският телевизионен канал, контролиран от радикалната групировка „Хамас”, предаде "Фокус".
Излъчени бяха кадри с ранените при нападението активисти. Турски медии съобщиха за над 30 ранени. По-рано бе съобщено, че на един от корабите има българин.
Според движението „Свободна Газа” на корабите има петима посредници, граждани на Ирландия, Италия, Швеция, Норвегия и България. 

Конвоят от шест кораба, организиран от турски пропалестински групи, отплава вчера от международни води край Кипър, въпреки израелската блокада на палестинската територия и предупрежденията, че израелските военноморски сили ще го пресрещнат, предаде БТА. Когато бойци от израелските специални части се качиха на турския плавателен съд, който бе начело на флотилията, се стигна до сблъсъци с пропалестинските активисти на борда. Израелските командоси откриха огън, след като бяха нападнати от някои от пътниците с брадви и ножове. Международната флотилия пренася около 10 хиляди тона хуманитарна помощ, под формата на 100 сглобяеми къщи, 500 инвалидни колички, както и медицинско оборудване.

От своя страна от радикалното палестинско движение „Хамас”, което контролира Ивицата Газа от 2007 година, определиха екипажа на международната флотилия като „герои”. Израелските власти предупредиха, че ще разпитат екипажите и пътниците на борда на корабите, след което ще ги депортират.