Проучването е осъществено от група "Тимбърленд" по случай Международния ден на Земята, 22 април, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Според анкетата, 54% от американците биха се отказали да започнат връзка с жена, която си хвърля боклука "където й падне". Една четвърт отиват още по-далеч, като не биха ухажвали жена, която не рециклира изхвърляните от нея отпадъци.
23 на сто не биха се занимавали с жена, която не гаси лампите, а жена, която шофира консумираща прекалено много гориво кола, би оставила безразлични 21% от американците.

"Тази анкета показва, че американските мъже търсят еколюбовта", е изводът на "Тимбърленд". Проучването установява още, че когато става въпрос за опазването на природата, американците са безпощадни не само към своите половинки, но и към самите себе си. 72% смятат, че е необходимо да ползват по-икономични електрически крушки, а 57% са на мнение, че е крайно време да сменят автомобила с велосипед или просто да пътуват по няколко души с една кола.

Друго проучване на общественото мнение в САЩ, реализирано от института "Галъп", обаче показва, че за гражданите на страната икономическият растеж има приоритет пред опазването на околната среда. Мнозинството от американците - 53 на сто, отдават водещо значение на икономиката, а 38% - на екологията. Броят на оптимистите за околната среда се е увеличил до 41 на сто спрямо 25 на сто през 2007 г.