Горските получили сигнал за незаконна сеч и отишли да проверят на място и намерили незаконно добита дървесина, готова за товарене, пише вестник "Струма".

Изчакали на място 2 часа, за да засекат двамата нарушители, които дошли с “Лада Нива”. Тъй като били трима на двама, бракониерите избягали. Минути по-късно разложките дървосекачи Стоил Русков-Бимбо и Владимир Белчев повикали подкрепление - техни роднини и причакали горските надолу по пътя.

Нарушителите още веднъж не се подчинили на поисканата от горските проверка и започнали пререкание със служителите на ДГС-Симитли. С псувни и жестоки удари горските били смазани от бой. Пострадалите успели да се обадят на полицията в Разлог и след броени минути били спасени от пристигналия автопатрул.

Побойниците са задържани.
Вчера тримата пострадали бяха освидетелствани от съдебния лекар в благоевградската болница д-р Яни Златин. Неговото заключение след извършените прегледи е, че и тримата имат поражения от нанесния им побой. Според медицинските констатации те са с хематоми по лицето и тялото и с кръвонасядания. Раните им са обработени. Старши лесничей Явор Каменаров има жестока подутина в областта на едното око и е застрашен от загуба на зрението.