Тази нощ беше открадната печалбата от уикенда от всички 25 магазина, която била съхранявана в един от тях - в Студентски град. (Виж линка долу)

Йорданов каза пред журналисти, че в случая охраната на магазина не си е свършила работата, съобщи БТА. Охранителите са разбрали за обира едва час, след като е бил извършен. При касите е нямало камери за видеонаблюдение. Поради този факт полицията не е наясно колко души са участвали в обира, добави полицейският началник.

Той уточни, че извършителите влезли в офисите, които се намират в задната част на магазина. Проникнали са през прозорец и са разрязали касите с оксижен. На мястото е нямало охрана, която да ги спре.

Валери Йорданов посочи, че в подобни случаи винаги се работи по версията, че е замесен човек, работещ в магазина. По думите му този обир има сходство с други такива.

Според данните на МВР около 10 групи в страната се занимават с този тип престъпления.

Физическата охрана на магазин „Фантастико” в Студентски град не е осигурявана от фирма „СОТ” ЕООД, заяви пред "Фокус" Веско Стоянов - управител на фирма „СОТ” ЕООД.

„Нашата задача е да контролираме и охраняваме обекта посредством мониторинг и реакции с въоръжени патрули на фирмата, които дежурят денонощно на смяна в София. Сигналът е получен в 23.28 часа в дежурния център, обработен е по всички правила, след което случаят е поет от хората на място. Така че нашите ангажименти са дотук и са изпълнени на 100% и фирмата няма друго отношение към този случай. Освен централата ние охраняваме и всички магазини в София със СОТ и реакция с патрули”, обясни Стоянов.

Той допълни, че системата за видеонаблюдение на магазина е под контрола на хората, които са там на място, а те не са от фирма „СОТ”. От страна на собствениците на „Фантастико” няма никакви претенции към фирма „СОТ”, уточни Стоянов.