Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Поводът е любителски видеоклип, публикуван в Интернет.  На видеото ясно се вижда и чува как полицаят от РПУ - Долни Дъбник Георги Филатов отправя закани и обидни думи към 22-годишния Калоян Тодоров, предаде Днес плюс.
“Виж се какъв си недоносеник, бе, ще те смачкам, ще те смажа, ще ти побъркам живота, ти познаваш ли ме кой съм аз...”, нарежда служителят на реда във вицеото, цитиран от БЛИЦ. Освен това той бие по главата и рита момчето, което хленчи, седнало на пейка в полицейското управление.
Заедно с още трима местни младежи Тодоров е бил задържан по дознание за счупено предно стъкло на автомобил на 7 ноември т.г., уточниха от ОДП-Плевен, цитирани от БГНЕС. Те били посочени като автори на престъплението от потърпевша жена - собственичка на автомобила. По време на инцидента и четиримата са били в нетрезво състояние. Дознание обаче не е било образувано, тъй като бащата на едно от момчетата веднага е платил 300 лв. за счупеното стъкло. Според полицията четиримата младежи са се държали арогантно и предизвикателно.
Шефът на местното РПУ Стефан Петров не е знаел за случая, тъй като е бил в отпуск. Изяснява се съпричастността на други служители към случая, уточниха от МВР.
Майката на Калоян заяви пред bTV, че не за пръв път Георги Филатов посяга на семейството й. Причината, според нея, е в дългове, които полицаят не може да й изплати.
"На мен ми дължи пари от доста време 125 лева и оттогава мрази децата ми и първо в училище беше бил моя малкия син, след това пуснах жалба срещу него, след това посяга на големия ми син", разказа Ваня Тодорова.
Калоян също е подавал жалба срещу униформения.
Клипът е сниман в събота сутринта, а момчетата са попаднали в полицейското управление, за да дадат обяснения след свада с таксиметров шофьор. Когато полицаят видял, че приятел на Калоян снима с телефона си, опитал да изтрие записа. Не успял, тъй като менюто на апарата е испанско.  
Районният прокурор Иво Радев коментира, че служителят, който се вижда на клипа, в този момент не е бил на работа. Прокурорската проверка трябва да приключи след седем дни. Тогава ще е ясно каква наказателна отговорност носи полицаят.
"Там има заплахи за убийство, нанасяне на удари, съвкупност от деяния, но прокуратурата реагира незабавно и всеки, който си позволява такива деяния, ще си понесе и наказателната отговорност", категоричен бе Радев.
Полицаят е отстранен от длъжност, уточниха от МВР.