"Делфинариум Варна" организира безплатни коледни представления за децата и на 16 декември 2023 г. от 10:30, 12:00 и 15:30 часа, съобщиха оттам. Цените на билетите за възрастни пък ще бъдат по 12 лева. Всички места за представленията на 17 декември вече са запълнени, добавиха от Делфинариума.

Ето какво още обявиха те:

"Дядо Коледа ще зададе въпроси за живота и устройството на делфините. Тези от вас, които отговорят правилно ще получат награди от самия него! И понеже искаме да ви помогнем, тайничко погледнахме в Торбата с Въпросите на Дядо Коледа и ето какво научихме:

Въпрос 1: Делфинът риба ли е?

Не. Въпреки, че външно приличат на големи риби. Делфините са бозайници, топлокръвни са, дишат с белите си дробове, раждат малките си живи и ги кърмят чрез млечни жлези.

Въпрос 2: Как дишат делфините?

Делфините нямат хриле като рибите, затова не могат да дишат под вода. Те трябва да излизат на повърхността, за да поемат въздух. Делфините не дишат през устата си и нямат ноздри както хората. Вместо това, те имат отвор за дишане на горната част на главата си, която могат да отварят и затварят, за да дишат.

Въпрос 3: Колко делфина живеят в Делфинариума?

Пет: Кимбо, Доли, Йоана, Бимбо и Флипър.

Научете тези въпроси и техните отговори, елате на 16 декември 2023 г. в "Делфинариум Варна" и можете да спечелите някоя от специалните награди на Дядо Коледа!", обявиха оттам.