Общо седем човека са пострадали при пътни инциденти, регистрирани на територията на Варна през последните 24 часа, трима от тях са пешеходци. Те са били ударени от МПС на пешеходни пътеки в центъра и периферията на центъра на града, съобщиха от КАТ, цитирани от БНР.

Всички хора, участвали в катастрофите, са без опасност за живота. Броят на пътните произшествия за денонощието във Варна е 8.

Вчера, около 17:25 часа, на бул. "Република" е възникнал пътен инцидент - 46-годишен варненец - пресичащ по пешеходна пътека, е ударен от лек автомобил, съобщават от Областната дирекция на МВР в морската столица.

От сблъсъка, мъжът е с фрактура на кост на таза и е настанен в отделение по ортопедия, без опасност за живота. По случаят е образуван заявителски материал.

Друга пешеходка също е пострадала вчера. 76-годишната жена е блъсната от автомобил, който давал на заден ход. Водачът, виновен за инцидента, е транспортирал незабавно пострадалата в болница, където е установено, че тя е с фрактура на раменна кост и е пожелала домашно лечение. По случая е образуван заявителски материал, обясняват още от ОДМВР-Варна.

По информация на БНТ третият случай е с блъснато 20-годишно момиче, която пресичала на пешеходна пътека един от най-натоварените булеварди, който има общо 4 платна в двете посоки. Инцидентът е станал малко след 16 часа вчера.

20-годишното момиче е блъснато от 36-годишна жена, управлявала лек автомобил. Тя е останала на местопроизшествието. Пробите ѝ за алкохол и наркотици са отрицателни.

Пострадалата при катастрофата млада жена е настанена в болница с контузни рани. Състоянието ѝ е добро.

От КАТ апелират водачите да съобразяват скоростта и дистанцията, а всички участници в движението, вкл. пешеходците към повишено внимание.