Спасиха бедстващ сърфист край нос Галата във Варна. Мъжът е бил забелязан от катер ПИЛОТ-2 на "Пилотска станция - Варна" , съобщиха от "БУЛСАР - к.д.п. Никифор Герчев".

Варненската пилотска станция е най-новият член на доброволческото сдружение с идеална цел за координация, търсене и спасяване на бедстващи хора на море.

По време на рутинната си ежедневна дейност катер Пилот-2 с капитан Тодор Тодоров и механик Стефан Проданов, забелязват в морето пред Галата сърфист без сърф, влачен навътре в морето, който се опитва да стигне до брега с плуване, но не успява.

Веднага се взема решение за оказване на помощ  Екипажът направил заслон на бедстващия сърфист от към вълните, за да може по-лесно да се качи на борда, след което го транспортира до кея на Аспарухово. Състоянието му  било добро и не се наложило да му се оказва първа медицинска помощ.

Професионализмът на пилотите ни заслужава висока оценка, подчертават доброволците.

От сдружението отправиха благодарност за бързата реакция на екипажа на катера, както и на дежурния пилот на борда к.д.п. Неделчо Липчев.

"Пилотска станция Варна" ЕООД е единствената пилотска организация в този район с 24-часово дежурство и незабавна готовност за работа