От утре - 6 януари, във Варна цената на хартиения автобусен билет, купен от машина на спирката или в автобус или тролейбус, поскъпва от 1.60 на 2 лева за 1 час пътуване. Цената за 90 минути става 2.50 лева. Всички останали цени остават непроменени.

За всички електронни карти ще се заплащат еднократно 2 лева при купуването на пластиката, която след това може да се презарежда многократно. Цената на останалите билети остават без промяна - 4 лева за целодневен билет, купен от машините на спирки и в автобус/тролейбус, 1 лев за 60 минути и 1.50 лв. за 90 минути за билети, купени през мобилното приложение на Община Варна или чрез електронна предплатена карта за пътуване. Тя може да се купи от машините на спирките и се презарежда там или в автобус/тролейбус.

Цената на едно презареждане е 10 лева, остава и бонусът от 1 лев на презареждане. При използването на тази карта тя трябва да се валидира в автобуса/тролейбуса, според избраното време за пътуване. Без промяна остава и цената на свободните абонаментни карти, които се купуват от пунктовете на ТАСРУД.