С решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ във Варна вече има общинска структура, а неин председател е кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов. Промените бяха обявени днес пред актива на партията в региона в присъствието на лидера ѝ Бойко Борисов, съобщи БТА.

Заместник на председателя на общинската структура ще бъде Христо Христов, който е кмет на район "Младост". Един мандат той бе като представител на ГЕРБ, но на последните местни избори се кандидатира от коалиция "Алтернативата на гражданите". Секретар на общинската структура ще бъде Тодор Балабанов.

Иван Портних направи много за Варна, нямаше как да не го издигнем за кандидат за кмет, но допусна грешка да влезе в междуличностни конфликти, коментира Бойко Борисов. По думите му това е причината много от избирателите да се разпръснат, макар че останали лоялни към него и към ГЕРБ. Борисов подчерта, че с избора на общинско ръководство Портних вече няма правото да се меси в работата му в града, а ще помага само в региона.

"Изчаках достатъчно, за да видя какво се случва във Варна и промените са факт. Получиха се конфликти в град, в който хората се познават. Много членове и симпатизанти се разпръснаха. Нямаше как да не издигнем Иван Портних за кмет, защото той направи много за Варна. Градът в момента обаче е в насипно състояние е и без приет бюджет. Няма АМ "Хемус", няма АМ "Черно море", няма нов стадион... Защо допуснахме това да се случи. Всички срещу нас сега разбират, че бизнеса им губи от стореното миналата година. Ние обаче търсим вината в нас и това е ръководството за община Варна. Иван Портних остава в областта и няма да се меси на тези хора в дейността им", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в морската столица.

Той посочи, че това е решението на ръководството на партията и разчита на подкрепа от симпатизанти и членове.