При последната благотворителна кампания "Аз вярвам и помагам", която се проведе на 8 октомври във Варна, са събрани 22 тона капачки, съобщи нейният инициатор Владислав Николов пред БТА.

По думите му очакванията са при предаването им да бъдат получени около 17 хиляди лева. Николов допълни, че все още не са преброени събраните в събота стотинки, тъй като се изисква технологично време.

Средствата са за детска линейка. До сега инициативата е събрала близо 260 хил. лева. Със събраните на 8 октомври капачки и стотинки вече може да бъде направена поръчка за автомобила, който след това ще бъде оборудван с необходимата медицинска апаратура. Целта е линейката да бъде и неонатална т.е. да обслужва както малки бебета, така и по-големи дечица, допълни Николов.

Кампанията "Аз вярвам и помагам" се провежда вече седем години. По думите на Николов за този период от време са събрани и предадени 219 тона капачки. Благодарение на хората, които подкрепят инициативата, от 2015 г. досега са дарени 22 различни медицински апаратури на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Анна" и Акушеро-гинекологичната болница във Варна. Сред даренията са аспираторна система за торакален дренаж, мобилна аспирационна система за пневмоторакс, кувьози, монитори.