Гостите от Германия ще почиват по балнеопрограми от 20 март, съобщи Красимира Стоянова, ръководител на отдел "Продажби" във ваканционното селище, цитирана от БТА.

По думите й първите записвания за новия сезон сочат повишен интерес към Северното Черноморие и курортният комплекс очаква ръст на германския пазар, на летовниците от Бенелюкс, Чехия и Полша.

Прогнозата е и за около 10 на сто повече туристи от Русия да почиват в курорта през идващото лято. Засега руският пазар е в застой, руските летовници предпочитат вътрешния туризъм заради курса на рублата, коментира мениджърът в черноморския комплекс.

Красимира Стоянова добави, че представители на "Албена" ще участват в кръглата маса на 25 февруари в Москва за перспективите в развитието на туризма между България и Русия.

Черноморският комплекс ще представи новостите за лято-2016 и на националния щанд на международната туристическа борса INTOURMARKET в Москва в дните между 19-22 март. Тогава ще има и по-ясна прогноза за туристопотока към българското Черноморие.