Те са изпратили жалба до районното кметство "Приморски", придружена с подписка, в която настояват за изграждането на необходимата инфраструктура в района.

През зимните месеци малко след 17 ч. квартал "Бриз" тъне в мрак. Пешеходци има рядко, тъй като придвижването в тъмнината не е безопасно, предаде БНТ2.

"Няма абсолютно никакво осветление. Затова съм принудена да се съобразявам кога излизам и кога се прибирам. Което ме ограничава много", казва варненката Ана Христова.

В "Бриз" живеят много млади семейства с деца, но те няма къде да играят и да се разхождат - улиците са потънали в кал, а тротоари няма. В същото време жителите на квартала плащат едни от най-високите местни данъци.

"Имам малко дете, но откакто е родено, в квартала не съм го разхождала. Даже и с количката", споделя Мария Пантелеева.

Друга майка от квартала допълва, че се налага да взима детето си от детска градина, осветявайки пътя, по който минават с мобилния си телефон.

От районното кметство препратили жалбите към Община Варна. От там обещали поставянето на между 8 и 10 улични лампи, но това не се случило.

От местната администрация обясняват, че поставянето на уличното осветление ще се случи, когато бъдат изградени тротоари.