Петрова каза, че влиза в Народното събрание, за да продължи войната със самонадеяните шофьори, които застрашават живота и здравето на останалите участници в движението.

„Товарът, който поемам е в памет на загиналите деца по пътищата и отговорност за опазването на здравето и живота на всички млади хора“, каза Нели Петрова, цитирана от Днес+.

По повод предстоящи кампании във Варна, Петрова уточни, че предстои изграждането на повдигнати пешеходни пътеки на местата, където до скоро бяха изградени ограничителите за скорост.

Съветът на Нели Петрова към родителите и учениците е да бъдат много внимателни, когато пресичат улици и булеварди, тъй като съществуват много недобросъвестни шофьори.

Господ да пази децата, каза в заключение, Нели Петрова.

20-годишната Лора Казанлиева беше убита на пешеходна пътека на 17 юли 2011 г. около 5 ч. сутринта във Варна. Наказанието, което мотористът Деян Станчев получи след споразумение с прокуратурата, е 2 г. затвор с 4 години изпитателен срок. Случаят стигна до бившия главен прокурор Борис Велчев, по чието искане ВКС върна делото за ново разглеждане във Варна. След съкратен процес Окръжният съд постанови същото наказание, но Апелативният пак върна делото.