Пловдивският военен съд засекрети делото срещу командоса Ангел Желязков от бригада "Специални сили", обвинен в убийството на полицая Добромир Лазаров. Мотивите на магистратите са, че при публично разглеждане на процеса могат да бъдат изнесени факти от интимния живот на участниците в любовната драма.

Днес и защитата на Желязков, и частното обвинение поискаха делото да се гледа при закрити врата. Адвокат Красимир Елдъров, който защитава обвиняемия Ангел Желязков, обоснова искането си с публикация, в която се цитират протоколи и думи на сестрата на убития. Адвокатът на частното обвинение пък поиска закрити врата заради накърняването на нравствеността на участниците в трагичния любовен триъгълник.

Кървавата драма се разигра на 20 май 2018 година пред блок в пловдивсия кв. "Кючук Париж". Тогава командосът прободе с нож в сърцето полицая. Двамата са имали интимна връзка с една и съща жена - разследващата полицайка Люба Алексова. Самата тя се яви днес в съдебната зала, тъй като е призована за свидетел. Във фаталната нощ тя е била единственият очевидец на кървавата разправа между ухажорите си, завършила със смърт.

Желязков бе задържан веднага след убийството. Открит бе и ножът, с който е бил прободен Лазаров. По-късно полицаят почина в болницата. На командоса бе наложена временна мярка "задържане под стража", а след това бе освободен с по-лека мярка - "подписка". Забранено му е да напуска и страната.

Военните магистрати отказаха да вдигне забраната на командоса Желязков за напускане на страната, както и да промени мярката му за неотклонение, която в момента е подписка. Адвокат Елдъров, заяви, че полицаят е нанесъл силен юмручен удар в лицето на командоса, в резултат на което се наложе после да му се извади зъб. Юристът разполага и с документи за стоматологичната процедура. С тях той ще настоява за преквалификация на обвинението - от умишлено убийство в убийство при превишаване на пределите за неизбежна отбрана.