Бургаският окръжен съд отложи делото за родителски права, заведено от бившия депутат Велико Минков, за едно от децата на арестуваната за убийството на Пейо Пеев Габриела Славова.

В морския град Минков води гражданско дело, с което иска детето да му бъде присъдено с привременни мерки. Бившият депутат твърди, че е биологичен баща на детето като се позова на изготвен ДНК анализ, който е потвърдил това.

За да подкрепи Велико Минков, в съда пристигна бащата на убития Пейо Пеев - Орлин Пеев.

"Аз не крада деца. Заради това дете убиха сина ми. Тук съм и ако ме питат, ще говоря в полза на Велико, баща на бебето на Габриела", обясни Орлин Пеев присъствието си в съда. Той допълни, че бебето е "много добре, храни се, смее се". В момента и за двете деца се грижат родителите на Пейо.

Подкрепа на Велико Минков дойдоха да окажат и майка му, и неговата сестра.

Минков каза, че се вижда със сина си през последните десетина дни и ако съдът му присъди родителските права, ще се справи с подкрепата на майка си и сестра си.

"Аз вече виждам бебето, прекарвам време с него, къпя го. Имаме изградена добра връзка помежду си", каза Минков.

На въпрос дали се е чувал с Габриела, той отговори, че е апелирал чрез медиите и към нея, и към адвокатите ѝ, и към роднините ѝ да разговарят, за да се направи най-доброто за детето. По думите му, ако Габриела мисли за детето, трябва да признае бащинството и да спре всякакви действия, за да може момченцето да расте под грижите на баща си.

"Как е възможно две седмици под домашен арест, майката да не се интересува от детето си. Как после ще докаже тя пред съда, че е отговорна майка, която се грижи за децата си, а не ги използва за лични цели - например да стои под домашен арест или да се отърве от някаква присъда", заяви Минков.

"Развоят е този, който очаквахме - майката да започне с процесуални хватки да отлага делото. Всъщност възражението за местната подсъдност не ѝ беше уважено. Тя искаше да се гледа делото в София, защото има адрес там, но е пропуснала да направи това възражение в законовия срок и Бургаският окръжен съд отказа да уважи молбата ѝ", каза адвокатът на Минков, Пламен Борисов.

Определението на Окръжния съд в Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града, поради което делото днес бе отложено.