19-годишен младеж е задържан и обвинен за големия пожар, изпепелил два гаража, джип "Тойота Рав 4", стопанска постройка и офиса на ДПС в родопското село Борино - родното място на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Окръжната прокуратура в Смолян е привлякла като обвиняем 19-годишния Алпер Д. за това, че е запалил сгради и вещи със значителна стойност, като е имало опасност пожарът да се разпростре и върху други имоти.

До момента е установено, че на 24 април т.г., около 1,30 часа, в село Борино, Алпер е запалил стопанска постройка - плевня на две нива, с два гаража на първото ниво и дървена конструкция, две дървени постройки, с намиращите с в нея борови дърва и автомобилни гуми, офис сграда с метални конструкции, с намиращото се в нея имущество и лек автомобил "Тойота". Установено е още, че обвиняемият взел решението да запали част от имуществото след употреба на алкохол.

Днес, по искане на държавното обвинение, съдът е определил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за младежа.