Голям пожар изпепели два гаража, джип "Тойота Рав 4", стопанска постройка и офиса на ДПС в родопското село Борино - родното място на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Сигналът за огъня е подаден тази нощ в 1:48 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян.  Унищожени са автомобил „Тойота Рав 4“ със смолянска регистрация и е засегнат и друг автомобил. Пожарът се е прехвърлил към стопанска постройка с около 45 м3 дърва, както и към офиса на партията.

На място са изпратени две пожарни от Девин и Доспат с осем огнеборци. 

Кметът на Борино Мустафа Караахмед обясни, че пожарните са пристигнали бързо и огънят не е достигнал до хотел, който се намира в близост и до къщите на хората, предаде БНР. 

През миналата седмица по същото време през нощта пожар е изпепелил стопанска постройка в селото. Караахмед допълни, че в Борино започва да дежури нощен патрул. Съмнения за умишлен палеж на офиса на ДПС в Борино изрази областният председател на ДПС в Смолян - Салих Аршински. Според него пожарите в селото предизвикват паника сред хората.

"Ценно не е, тъй като наистина всичко е опожарено - компютър, принтер. Документацията ще я възстановим, тъй като разполагаме с копия на документите, но е неприятна ситуация. Това е втори пореден голям пожар. Според хората в Борино, пожарите са умишлени", добави Аршински.