Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев - Маринела ще бъде екстрадирана днес от Испания в България. Тя трябва да пристигне на летище София с полет от Мадрид в 16.25 часа.

Досега Маринела Арабаджиева се намираше в испански арест, а екстрадирането й се забави, тъй като съдебните власти очакваха допълнителни документи за обвиненията срещу нея в България, преди да решат дали да я екстрадират.

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в градчето Кабрера де Мар край Барселона през месец март, след като България ги обяви за международно издирване и издаде Европейски заповеди за арест още на 31 август м. г., когато при спецоперация в хотелите им - "Маринела" в София, и "Марица" в Пловдив бяха открити 10 млн. лева кеш. Тогава беше арестуван най-малкият син на семейството - Вълчо Арабаджиев. Той изкара в ареста близо 8 месеца и беше освободен под гаранция от половин милион лева.

След ареста на сина им стана ясно, че Арабаджиеви са на почивка във Франция, а адвокатът им твърдеше, че те ще се завърнат до дни в България. Това обаче така и не се случи. Спецпрокуратурата им повдигна обвинения задочно за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари.

На 4 май Ветко Арабаджиев бе върнат в България от испанските власти. Оттогава той е в ареста.