Военно-апелативният съд призна за невинен и отмени изцяло присъдата на 35-годишния младши сержант от бригада "Специални сили" в Пловдив Ангел Желязков, който намушка с нож и причини смъртта на 45-годишния полицай Добромир Лазаров.

Решението на военните магистрати е от 9 юни, но става известно едва днес.

Ангел Желязков е подсъдим за това, че на 21 май 2018 г. около 1 часа в Пловдив чрез нанасяне на един удар с нож в областта на сърцето, умишлено е умъртвил служителя на МВР Добромир Лазаров от Сопот, като убийството е извършено по особено мъчителен за убития начин.

Причината за скандала с трагичен край между двамата мъже е жената, с която Ангел живеел - 32-годишната тогава дознателка от полицията в Карлово Люба Алексова. Докато военният бил на мисии в чужбина, дознателката се сближила с полицая от Сопот. Във фаталната вечер Алексова и Желязков се прибирали към жилището в пловдивския кв. "Кючюк Париж". Пред блока обаче пристигнал и Добромир, който настоял с Ангел да се разберат "по мъжки". Избухнал скандал, при който военният командос извадил нож и го забил в гърдите на съперника си. Пострадалият е закаран с линейка жив в УМБАЛ "Св. Георги", но по-късно е починал.

В средата на октомври м.г. Военният съд в Пловдив призна Ангел Желязков за виновен му наложи присъда от 4 години и 3 месеца затвор. Делото бе разгледано при закрити врата заради изнасянето на факти от интимния живот на участниците в любовната драма.

Защитата на военния обжалва и на 9 юни военно-апелативните магистрати го признават за невинен по обвинението в умишлено убийство, като приемат, че се касае за неизбежна отбрана.

Решението не е окончателно и подложи на обжалване пред Върховния касационен съд, като по неофициална информация това вече е направено. Така върховните магистрати ще имат последната дума по делото.