Районна прокуратура - Стара Загора внесе в Районен съд - Стара Загора обвинителния акт по делото "Дебора".

Георги Николаев е обвинен за нападение с макетно ножче над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. Той се е сдобил с общо три обвинения. 

Първото е, че с особена жестокост чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне на 18 на брой прорезни рани с макетен нож по тялото е причинил на 18-годишната Дебора двустепенна средна телесна повреда, което е довело до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на части от тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалото лице. За това престъпление закона предвижда наказание от 2 до 10 години.

"Георги Георгиев е обвинен за извършени престъпления, свързани с насилие, принуда, причиняване на множество телесни увреждания и закани за убийство спрямо пострадалото 18-годишно момиче", уточниха от обвинението. От там допълват, че по време на разследването са оповестили всички по-важни стъпки около събирането на доказателства.

"Усилията на наблюдаващите прокурори дадоха резултат. Стигна се до заключителния етап и предаване на лицето на съд. Проведе се едно всестранно, обективно и пълно разследване по случая. Нищо не е пренебрегнато. В 5-месечен срок се събраха множество доказателства, изготвени бяха тежки и трудни експертизи. Наблюдаващи прокурори и разследващи органи ежедневно и упорито работиха по случая, така че да се стигне до днешния ден. Предстои състезателно производство, при което обвинителите и защитата ще представят доказателства ние като обвинители ще представим доказателства. Заключителния акт ще бъде на съда", казаха още от прокуратурата.

И добавиха, че обвинителният акт е от 31 страници, извършени са 6 експертизи, които не са били никак лесни, от 20 вещи лица.