Върховният касационен съд намали с три години присъдата на 19-годишния Страхил Симеонов, който преби и блудства с 80-годишна жена  край Пловдив. Магистратите редуцираха от 15 на 12 години наказанието, издадено от Апелативния съд. Мотивите за това решение са, че макар пловдивските съдилища правилно да са отчели, че той вече е осъждан седем пъти, не са взели предвид като смекчаващи вината му обстоятелства "младата му възраст и социалната му незрялост, обусловена от липсата на образование", съобщи местният сайт Trafficnews.

Младежът, който има дебело криминално досие, бягал от възпитателните домове за малолетни. Последната му присъда е била за грабеж. Той лежал 7 месеца в затвора и през декември 2015 година излязъл на свобода.

Точно след 8 месеца обаче той извършил бруталното посегателство над старицата. И двамата живеели в село Ахматово. Баба Минка била освидетелствана със 100% инвалидност и се нуждаела от два бастуна, за да се придвижва. За по-далечни разстояния използвала кола. Един ден излязла на пазар до центъра на Ахмаково. Там била пресрещната от Симеонов, който предложил да й помогне с торбите. Натоварил ги в колата и я придружи до къщата й, за да разтовари багажа. В дома на бабата забелязал портмонето й. Без да се замисли го прибрал в джоба си. Вътре имало петнайсетина лева и той ги изхарчил.

Решил обаче да се върне и да плячкоса още от жената, тъй като забелязал, че има накити. Привечер 19-годишният се върнал. Плачейки, той й разказал, че майка му е припаднала на полето извън селото и няма кой да му помогне. Минка веднага се притекла на помощ. Качили се в колата и се отправили към мястото, където уж станал инцидентът. На километър и половина навътре в полето колата спряла. Жената слязла, огледала се и като видяла, че няма никой се отправила обратно към автомобила. Поради неравната повърхност единият й бастун паднал. Страхил го грабнал и я ударил по главата. Тя се свлякла на земята. Тогава Симеонов решил да задоволи сексуалните си желания. Той започнал да търка члена си по тялото и ръцете на жената, която се молела да престане.

След като гаврата приключила момчето взело отново бастуна и продължил да налага пострадалата. За да спре побоя, Минка сама дала накитите си. Взел и другия бастун, обувките и телефона и всичко метнал в трънака, за да не може тя да си тръгне. Запалил колата и изчезнал. Поради липсата на опит зад волана и меката почва обаче, автомобилът закъсал до поделението в района.

Страхил тичешком се върнал в селото. Там срещнал двама приятели, които помолил за помощ. Той им разказал, че познат на семейството е закъсал. Приятелите му помогнали и после си направили разходка до Поповица и обратно към Ахмаково. Около полунощ обаче в селото младежите катастрофирали. Колата поднесла, ударила се в стълб и от там се забила в къща. На минутата Симеонов и компания избягали.

През това време баба Минка, влачейки се с последни сили по земята, се опитвала да стигне до главния път. Едва в ранните часове на следващия ден успяла да се добере до шосето. Там военни, които отивали на работа я открили и извикали помощ.

Междувременно Страхил се прибрал и си легнал. На следващия ден решил да продаде златото. Видял свой съсед, на когото казал, че ги намерил на басейна в Поповица .Мъжът му повярвал и откупил вещите.

Шест дни след зверството обаче Симеонов е бил открит и арестуван.