Няма как да съжалявам, че подадох сигнала срещу Десислава Иванчева. Това е мой дълг. Превърнах се в плашило. Хората, с които работя, са притеснени, чувстват се дискомфортно. Има редки случаи, в които индивиди застават със своята ясна позиция и я отстояват. Не всеки си позволява да застане срещу администрация. Това каза пред bTV бизнесменът Александър Ваклин, който е основен свидетел по делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са обвинени, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, а бившият районен кмет Петко Дюлгеров е с обвинение като посредник.

Службите в държавата застанаха много твърдо зад желанието ми да сигнализирам за корупция, те не вкараха политически елемент, работиха целенасочено. Политици почти не познавам. Нашият бизнес е такъв, че ние не ползваме държавни поръчки, каза още Ваклин.

Няма никаква саморазправа, има искан подкуп. Не са преценили правилно. Не знам къде стоят иззетите пари, те са веществено доказателство - най-вероятно са в съда, коментира бизнесменът.

Аз съм убеден в това, което казвам. Дали Иванчева ще бъде осъдена, ще реши съдът. Ако присъдата е оправдателна, това ще е удар срещу гражданското общество, ще е сигнал към администрацията, че може да своеволства. Не ме вълнува дали тя ще бъде осъдена, моята съвест свършва дотам аз да сигнализирам съответните органи, каза още Ваклин.

Бизнесменът допълни, че спи напълно спокойно, а съвестта му е чиста.