Окръжната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт в съда срещу 20-годишната Мария Гиздева, която уби насилника си Богдан Динев, известен с прякора Боньо Фаса, в Стара Загора преди две години.

Момичето ще отговаря пред съда затова, че на 25 юли 2016 г. е причинила смъртта на 62-годишния Боньо по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена му от нея тежка телесна повреда. Тогава Мария намушка в дясното бедро Богдан Динев, който е починал от остра кръвозагуба заради засегнатата бедрена артерия.

Трупът на Богдан Динев бе открит на 26 юли 2016 г. сутринта в жилището му на ул. "Чая" в Стара Загора от 41-годишната му племенница.Убитият е многократно осъждан, изтърпявал наказания "лишаване от свобода", включително за изнасилване.

18-годишната тогава Мария Гиздева, ученичка в елитна старозагорска гимназия, сама се предаде на полицията и направи пълни самопризнания.

Момичето разказа, че се е запознала с Богдан Динев в заведението, където работела. Той й разказал трогателна история за проблеми с жена си и дъщеря си. Помолил я да му помогне да се сдобри с дъщеря си.

"Той ми разказа, че има дъщеря на 18 г., с която няма добри взаимоотношения. Искаше по някакъв начин някоя да му помогне да ги сдобри. Моят баща работи в Гърция, рядко го виждам и се трогнах", признава Мария.

Затова се съгласила да отиде в дома му. Дори мислела, че може да стане приятелка с дъщеря му.

"Не съм мислела, че може да ме нападне. Говорехме на вратата, аз имах нужда да отида до тоалетната, затова влязох. Тогава той заключи вратата и аз се притесних. Шибна ми шамар през лицето и ми каза - сега си моя, ти ще си моята жена. Започна да ме дърпа към себе си. Излъгах го, че съм девствена, разревах се, мислех, че ще се смили над мене. Каза, че за всичко си има първи път. Започна да ме дърпа, не можех да се боря, тъй като той беше много силен. Сърцето ми щеше да изскочи. Започнах да мисля как да се обадя на приятеля си, но телефонът ми не беше платен и нямах възможност. Тогава си казах: "Оправяш се сама! Или няма смисъл!"", разказва ученичката.

Тя допълва, че е успяла да пореже Богдан Динев с ножа в областта на корема и крака, но е засегнала бедрената артерия.

По делото са извършени множество процесуално-следствени действия с оглед изясняване на обективната истина - иззети веществени доказателства, разпити на свидетели, изготвени са заключения на назначени експертизи и др.

Предстои Окръжният съд в Стара Загора да насрочи заседание по делото.