Никога не съм правил твърдение, че границата е премината. Следователно питайте тези, които са направили тези твърдения. С какво те си го обясняват? Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, отговаряйки на журналистически въпрос дали арестът на кмета на "Младост" Десислава Иванчева е бил прекалено показен.

По думите на Цацаров, справедливост се постига със спазване на разпоредбите на закона.

"В същото време знам, че тези, които изпълняват закона, не могат да бъдат укорявани за състоянието на закона и да заместят тези, които го създават. Знам също така, че всякакви бързи и непредпазливи законодателни идеи в крайна сметка не водят до нещо добро. Много е удобно да се критикува бездействие. Действието пречи, защото обезсмисля определени тези. Няма да кажа това, което беше казано в публичното пространство: "Искахте румънски модел - ето ви румънски модел". Това не е румънски модел, а просто е спазване на закона. Хора, които адмирираха картините на румънски министри и кметове с белезници, които влизаха в сградата на антикорупционната им прокуратура, сега заемат позиции, които или показват слаба памет или много бърза промяна на личната им политическа позиция", коментира главният прокурор.

Той допълни, че начинът на осъществяване на ареста не зависи от това кой какви права има, а от това какви за разпоредбите в Наказателно-процесуалния кодекс относно присъствието на съответни лица и съответни действия по разследването.