Трима полицаи са пострадали по време на арест на двама мъже пред нощен клуб в Стара Загора на 6 август. Те са били задържани още същата нощ, а днес Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите, съобщиха от прокуратурата и съда.

В нощта на 6 август малко след 4.00 часа на телефон 112 е постъпил сигнал от мъж, който се държал агресивно и обяснил, че е пред дискотека в областния град и има нужда от медицинска помощ. На мястото пристигнали два полицейски екипа и медици. Униформените установили двама мъже - на 51 и на 22 години, във видимо нетрезво състояние. При опита им да ги задържат, те започнали да викат, блъскат, обиждат и отправят закани за саморазправа спрямо лекарските екипи и полицаите.

Трима полицейски служители са получили леки телесни повреди, а след като двамата мъже били отведени в сградата на Първо районно управление в Стара Загора, нанесли материални щети и в помещение на ареста.

По случая бе образувано бързо производство, а работата по документирането на престъплението продължи под надзора на районната прокуратура в Стара Загора.

Днес съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Я. Т. и М. Т. Те са обвинени за хулиганство и нанасяне на телесна повреда на полицейски служители. От събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че и двамата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. Според съда съществува реална опасност да извършат друго престъпление, да се укрият или да попречат за разкриване на обективната истина.

Към двамата мъже са предявени две обвинения за престъпление по чл. 131 от Наказателния кодекс - за нанесени леки телесни повреди на трима полицейски служители по хулигански подбуди и за престъпление по чл. 216, за унищожаване и повреждане на чужди вещи.

Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжния съд в Стара Загора в тридневен срок.