Синът на бизнесмена Миню Стайков - Стайко, не се яви в Апелативния специализиран съд, тъй като е приет спешно в болница "Света София".

Днес магистратите гледат мярката му за неотклонение, след като на предишното си заседание съдът остави Стайков под "домашен арест", заради влошеното му здравословно състояние. Прокуратурата обаче иска "задържане под стража". 29-годишният мъж е обвинен за данъчни престъпления и участие в организирана престъпна група. 

"Той няма физическа възможност да дойде, тъй като от 36 часа поддържа висока температура с неустановен произход", съобщи адвокатът му Димитър Вълчев, цитиран от "24 часа".

По думите му, Стайков е бил хоспитализиран в болницата на 5 февруари, след като в 13.30 часа е бил прегледан от екип на "Спешна помощ". Час по-късно наблюдаващият делото прокурор Ангел Кънев дал разрешение младият мъж да остане за лечение в "Света София".

Защитата на сина на Миню Стайков поиска жалбата му срещу мярката "домашен арест" да бъде разгледана при закрити врата. "Стайко Стайков не желае здравословното му състояние да бъде обсъждано и да става обществено достояние", поясни адвокатът му.

Апелативният спецсъд уважи искането и залата останаха двамата адвокати и на прокурор Пламен Марков. 

В крайна сметка магистратите назначиха 8-членна медицинска експертиза, която да установи какво е актуалното здравословно състояние на Стайко Стайков. Заключението на докторите трябва да е готово до идния вторник.

Дотогава спецсъдът няма да се произнесе по мярката за неотклонение.

"Не е ясно какво налага да се прави ново изследване, след като по делото вече бе приета 3- членна медицинска експертиза за състоянието на Стайко", каза адвокатът Станислав Колев. Той не уточни какви лекари ще участват в новата 8-членна експертиза. Прокурорът Пламен Марков отказа коментар след края на делото.