Снежана Йолджиева, на 48 г., която умишлено уби приятеля си с нож в гърдите на 11 юни миналата година в Смолян, получи 10 години затвор. Присъдата е наложена от Окръжен съд - Смолян. Тя ще се изпълнява при първоначален строг режим, съобщиха от прокуратурата.

Убийството на Огнян Огнянов - Джурата е било извършено на първия жилищен етаж на къщата, в която живеели.

Според първоначалната информация между двамата избухнал поредния скандал, при който Снежана грабнала един кухненски нож и намушкала с него сърцето на приятеля си. Той е издъхнал на място.

По неофициални данни родопчанката системно е била жертва на домашно насилие, но продължавала да живее на семейни начала с Огнян, писа по-рано в. "Отзвук". И двамата са били употребили алкохол във фаталната нощ.

В деня на убийството Снежана е имала рожден ден, допълва Пловдив Прес. Джурата дал на Снежана 50 лева, с които да плати 40 лева дълг, а с останалите 10 лв. да си купи подарък. Вечерта Огнян Огнянов, който работел в гатер, се прибрал пиян от работа. Заедно с жена си сипали водка и почти изпили бутилката. След това започнал скандалът. По думите на Снежана Йолджиева поводът е бил от интимен характер. Отбранявайки се, тя взела ножа, забила му го е, но не разбрала, че Огнян е мъртъв. Мислела, че си е легнал да почива. Допила е и неговата чаша и легнала до него и по кръвта часове по-късно разбрала какво се е случило. Видяла прободната рана, опитала се е да му прави изкуствено дишане. Обадила се на тел. 112 и съобщила, че в дома й има труп.

Присъдата на Снежана Йолджиева не е окончателна и подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Пловдив.