Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд 59-годишният Кирил Георгиев, който блъсна и уби на място 16-годишния Костадин Джардов, съобщиха от държавното обвинение. 

Жестоката катастрофа стана на 20 ноември м.г. около 6,48 ч. на пътя Бургас - Созопол при разклона за село Атия. 16-годишното момче, което е от село Атия, е вървяло към автобусната спирка, за да отиде на училище. Костадин бе отличник в бургаската Професионална гимназия по туризъм. Той е пресичал главния път Бургас-Созопол по пешеходната пътека, когато е блъснат от джипа "Шевролет Каптива" на Георгиев. Няма спирачен път. Ученикът e влачен близо 30 метра и е загинал на място.

Шофьорът бе задържан и обвинен за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение, като в зона на действие на пътен знак В 26 - "Забранено движение със скорост по-висока от 60 км/ч", се е движил със скорост от 95 км/ч., също така не е намалил скоростта или спрял, за да пропусне преминаващия по пешеходната пътека пешеходец и по непредпазливост е причинил смъртта на Костадин Джардов.

Очаква се Окръжният съд в Бургас да насрочи дата за делото.