Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста двамата мъже, обвинени за отвличането и убийството на 49-годишния Кирил Русев в района на София, предава БТА. В залата свидетел призна, че съучастникът на Петър Александров - Александър Кинов, го помолил да превози труп, който представил за Димитър Пешев.

Петър Александров и Александър Кинов бяха арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата.

Предполага се, че мотивът за престъплението е финансов. Според разследващите двамата са направили неуспешен опит да прикрият убийството. Има данни, че те са отвлекли жертвата и са я измъчвали.

Убийството е станало с две огнестрелни рани в областта на торса и единия крак. Прокуратурата настоява мъжете да остана задържани под стража.

Обвинението твърди, че двамата мъже са отвлекли Кирил Русев и са го убили.

Прокуратурата твърди, че с автомобила на Александров двамата мъже са преминали сръбската граница, като шофьор е бил обвиняемият.

Според граничните власти пътник е бил лице, представило се с документ за самоличност на жертвата Кирил Русев. След малко повече от час колата се върнала през същия граничен пункт, като този път пътник вече е бил Александър Кинов.

Свидетел разказа, че Кинов го е помолил да му направи услуга и да превози труп в погребална агенция. Двамата се срещнали и Кинов преместил тялото в автомобила на свидетеля, като казал, че той се казва Димитър Пешев, впоследствие е установено, че това е жертвата Кирил Русев.

Решението на съда е окончателно.