Две години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим е наказанието на 46-годишния Алекси Балтаджиев от Карнобат, който отвлече със съпругата си жена в Смолян преди три дни. Днес обвиненият в покушението на 45-годишна смолянчанка подписа споразумение с прокуратурата, което Окръжният съд одобри.

Наказанието за престъплението е две години, но към него бяха прибавени още четири месеца от условна присъда за палеж на автомобила на отвлечената, извършен през декември миналата година, съобщи БТА.

В понеделник сутринта Алекси и съпругата му Диана отвлякоха 45-годишна жена пред погледа на жител на Смолян, който е подал сигнал до полицията. Половин час по-късно извършителите са арестувани и жената освободена. 

Алекси Балтаджиев се призна за виновен и изрази съжаление за извършеното. Той посочи, че прибегнал до отвличане, за да се разберат с 46-годишната жена. А съпругата му Диана помагала, за да се убеди, че той нямал нищо общо с отвлечената.

Съпругата на Балтаджиев също подписа споразумение с прокуратурата. Нейното наказание е шест месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок.

С определението на съда бе постановено лекият автомобил, с който е извършено отвличането, да бъде отнет в полза на държавата.